Νέα

Η αποστολή του Κέντρου Πυθεία, sthn συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κ. Δημ Βαρτζόπουλο, με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Νούλα, τον Υπεύθυνο Καινοτομίας και Μάρκετινγκ κ. Σωτήρη Αναγνώστη, είχε ως στόχο την παρουσίαση των επιτυχημένων δράσεων και υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Πυθεία στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Η Συνάντηση του Σωτήρη Αναγνώστη και του Νικόλαου Νούλα, με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Τεχνητή Νοημοσύνη και τεχνολογία αιχμής στην Ψυχική Υγεία. Παρουσίαση Έρευνών του Πυθεία, στον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κ. Δημ. Βαρτζόπουλο

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία, η ψυχική υγεία ακολουθεί την αλλαγή άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό πρόσημο. Η πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Κέντρου Πυθεία και τον Υφυπουργό ψυχικής υγείας της Ελλάδας κ. Δημ. Βαρτζόπουλο με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του κλάδου, τονίζει την αυγή μιας νέας εποχής στην ψυχική υγεία. Η αποστολή του Κέντρου Πυθεία, υπό την ηγεσία του Προέδρου κ. Νικόλαο Νούλα και με την οργάνωση του Υπεύθυνου Καινοτομίας και Μάρκετινγκ κ. Σωτήρη Αναγνώστη και της υπεύθυνης λειτουργιών κα. Ιωάννα Πατσιούρα, είχε ως στόχο την παρουσίαση των καινοτομικών δράσεων και υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Πυθεία, στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Η Συνεργασία Κέντρου Πυθεία με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα:
Το Κέντρο Πυθεία, μέσω της εποικοδομητικής του συνεργασίας με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει καταφέρει να συνδυάσει τον καινοτόμο χαρακτήρα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την οργανωτική δύναμη και τη στήριξη του δημοσίου. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς την ενσωμάτωση προηγούμενων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Η πρωτοποριακή έρευνα του Κέντρου Πυθεία, που ακολουθεί και αναλύει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψυχική Υγεία 2021-2030 και την αναθεώρησή του για την περίοδο 2023-2028, έχει επισημάνει τη δυνατότητα για μια πλήρη ψηφιοποίηση των κέντρων ψυχικής υγείας. Η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα, μπορούν να προσφέ,ρουν σημαντικές βελτιώσεις στις υπηρεσίες και την ιατρική εκπαίδευση.

Εφαρμογές και Υπηρεσίες Που Προσφέρει το Κέντρο Πυθεία:


Με τη δημιουργία μοναδικών συνδυασμών τεχνολογιών, εφαρμογών και μεθοδολογιών, το Κέντρο Πυθεία έχει συμβάλει στη βελτίωση των λειτουργιών δομών ψυχικής υγείας, ιατρών, καθηγητών και επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και την παροχή ανώτερης φροντίδας στους ασθενείς.
Η ψυχική υγεία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, με την τεχνολογία να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες αλλά και προκλήσεις. Το Κέντρο Ικανότητων Πυθεία, με την προσέγγισή του, δείχνει τον δρόμο για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, προβλέποντας και προετοιμάζωντας όλη την ιατρική κοινότητα για τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα υγείας.
Η συνεργασία του Κέντρου Πυθεία με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα υπογραμμίζει τη σημασία της ένωσης δυνάμεων για την προώθηση της ψυχικής υγείας. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών αιχμής δεν έχει αποτέλεσμα για σημαντικές βελτιώσεις στην παροχή υπηρεσιών, ανοίγοντας νέους δρόμους.

deep-learning-healthcare
Η Συνάρτηση της Ψυχικής Υγείας με την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πυθεία:

Σε μια εποχή που η τεχνολογική καινοτομία ανατρέπει τις παραδοσιακές πρακτικές, η ένωση της ψυχικής υγείας με την τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα στοιχείο που μας αφορά όλους. Η τεχνητή νοημοσύνη, με την ικανότητά της να αναλύει μεγάλες ποσότητες δεδομένων, να ανιχνεύει πρότυπα και να προβλέπει αποτελέσματα, έχει τη δυναμική να μεταμορφώσει την παροχή ψυχικής φροντίδας. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ακριβέστερη διάγνωση ψυχικών διαταραχών, στην προσαρμογή των θεραπειών στις ανάγκες των ασθενών και στην πρόληψη της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχική υγεία αναδεικνύει την ανάγκη για μια πιο ολιστική προσέγγιση στην φροντίδα. Από την προσωποποιημένη θεραπεία, μέχρι την υποστήριξη αποφάσεων για τους επαγγελματίες της υγείας, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει τη δυνατότητα για μια πιο στοχευμένη και αποτελεσματική φροντίδα.

Το Κέντρο Πυθεία, μέσα από τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του, διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στο να καταστήσει την ψυχική υγεία πιο προσιτή, αποτελεσματική και έγκαιρη για όλους, ανοίγοντας έναν διάλογο για την σημασία της τεχνολογίας στην προαγωγή της ψυχικής ευημερίας.

NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο