Νέα

Τέχνη με τεχνητή νοημοσύνη και η επίδραση στην υγεία

Σκοπός του event εκτός της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και την τέχνη, είναι να εντρυφήσει τους θεατές, σε βασικές υπηρεσίες αυτής.

To 1ο Διαδραστικό Event της Τεχνητής Νοημοσύνης και της εφαρμογής αυτής στην Υγεία διοργανώνει η Pytheia, ένα από τα 11 κέντρα ικανοτήτων στην Ελλάδα, μία συνεργασία 3 πανεπιστημίων (Θεσσαλίας, Ιονίου, και Αιγαίου) και 7 μεγάλων εταιρειών (υγείας, εκπαίδευσης, marketing).

Το event «Ai-Art-HealthCare, From A Word Το The World – Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί τέχνη και πως η τέχνη έχει άμεση επίδραση στην Ψυχική Υγεία» θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Joist Innovation Park στη Λάρισα.

Ομιλητές θα είναι καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών, φυσιατρικές κλινικές, ψυχολόγους και επιχειρήσεις ψηφιοποίησης συστημάτων δομών υγείας και καλεσμένοι φοιτητές Ιατρικών σχολών και σχολών Πληροφορικής, καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών, επιχειρήσεις του τομέα της υγείας.

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν μέρος σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, project.

Θα πρέπει, μέσα σε 2 ώρες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργηθεί η κορυφαία Ψηφιακή αλλά κυρίως Φυσική Gallery έργων τέχνης με θέμα την Υγεία και την Εκπαίδευση της υγείας.

Σκοπός του event εκτός της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και την τέχνη, είναι να εντρυφήσει τους θεατές, σε βασικές υπηρεσίες αυτής. Η γενικότητα των όρων Ai, μετατρέπεται σε ειδικότητα στην καθημερινότητα ατόμων ή επιχειρήσεων.

Οι ομάδες Ai Καλλιτεχνών, θα μπούν σε διαγωνιστικό μέρος, με τα 3 καλύτερα έργα να λαμβάνουν δώρα τεχνολογίας

Όλα τα έργα θα εκτυπωθούν την ίδια μέρα και θα επιστρέψουν στην Αίθουσα του Joist innovation Park στη Λάρισα για να δημιουργήσουν την 1η Gallery με χρήση Ai με θέμα την υγεία!

Το Pytheia Competence Center, έχει ως βασική λειτουργία την ψηφιοποίηση της υγείας αλλά και της εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων μερών της (ακόμη και του Patient Journey).

Για να κατανοήσει καλύτερα η ιατρική κοινότητα, αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα, τη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του JOIST στη Λάρισα, ένα πρωτότυπο event διαγωνισμός.

Φοιτητές σχολών Ιατρικής, Πληροφορικής και Καλών τεχνών θα συγκεντρωθούν για έναν κοινό σκοπό. Να αποδείξουν πως η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί τέχνη και πως η τέχνη επηρεάζει την Ψυχική Υγεία (Ασθενών, συνοδών, care givers, ιατρών και όλων των εμπλεκομένων μερών).

Με τη χρήση δύο διάσημων εφαρμογών, οι τρεις επιστημονικές ομάδες, θα κληθούν να δημιουργήσουν τα prompts (λέξεις, φράσεις, κείμενα κλειδιά), με τα οποία αυτές θα δημιουργήσουν πίνακες.

Οι πίνακες θα εκτυπωθούν την ίδια μέρα και θα επιστρέψουν στη gallery του JOIST για να δημιουργηθεί η πρώτη έκθεση έργων τέχνης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον κλάδο της υγείας.

Τα καλύτερα 3 έργα θα βραβευτούν και η έκθεση θα μπορεί να τοποθετηθεί, σε κέντρα φιλοξενίας, ηλικιωμένων, παιδοχειρουργικές μονάδες, χώρους κέντρων αποκατάστασης, lobby νοσοκομείων, πανεπιστήμια κτλ.

Για παράδειγμα:

  • Δημιουργία με τεχνητή νοημοσύνη ένα νοσοκομείο της επόμενης δεκαετίας ή ένας χώρος φροντίδας ατόμων με άνοια και Alzheimer.
  • Παιδική χαρά σε ένα νέο πλανήτη, Τέχνη για παιδιατρικές κλινικές.
  • Απώτερος σκοπός και λόγω της συνεργασίας με ερευνητικό πρόγραμμα της σε συνεργασία με το τμήμα Biomedical & computer science, του Παν. Θεσσαλίας, είναι όχι μόνο να αποδειχτεί η ισχυρή σχέση μεταξύ τέχνης και ψυχικής υγείας, αλλά και να δημιουργήσουμε ειδικές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούν οι ασθενείς να Μειώνουν τον Πόνο τους ή να εξασκούν το μυαλό τους, δημιουργώντας τέχνη, έστω και με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ομιλητές στο event, κορυφαίοι καθηγητές βιοατρικής και computer science του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φυσίατροι καθηγητές και επαγγελματίες, κέντρων αποκατάστασης και κέντρων πόνου, καθηγητές πληροφορικής, καθηγητές καλών τεχνών.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η διείσδυσή της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο άμεσης εφαρμογής και εκπαίδευσης όλων των βιομηχανιών.

Το event  θα κινηματογραφηθεί και θα διανεμηθεί σε ευρεία κλίμακα στο διαδίκτυο αλλά και σε αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές.

Αυτό το πολύτιμο ερευνητικό πρόγραμμα ζητάει την σύμπραξή σας!

Με δεδομένο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει ως μέσο και ως εργα είο σε οποιαδήποτε βιομηχανία ή κλάδο, η Pytheia θεωρεί ότι το event θα τύχει, ευρείας αποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε ως υποστηρικτής ή σαν καλεσμένος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: +2411416175 ή στο email: info@pytheia.gr

NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο