Νέα

Την Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΛ επισκέφθηκαν στελέχη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Πυθεία

Τη μοναδική Παιδοχειρουργική Κλινική που λειτουργεί στο Γ.Ν. Λάρισας επισκέφτηκαν στελέχη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης του Νοσοκομείου με καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και ψηφιακών λύσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Διευθύντρια της Κλινικής, κα Ελένη Καρβούνη Ελένη και η Ειδικευόμενη Ιατρός κα Μαρίνα Μεταξά Γαλανού, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου, κου Γρηγόριου Βλαχάκη, υποδέχτηκαν τον Δρ. Δημήτριο Γιακουμή, ερευνητή του ΕΚΕΤΑ και τον Δρ. Βασίλη Κοτσικόρη, Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ικανοτήτων για τη ψηφιακή Υγεία «ΠΥΘeΙΑ».

Δια μέσου μιας αμφίδρομης και εποικοδομητικής συζήτησης, η κα Καρβούνη επιδεικνύοντας ιδιαίτερο επαγγελματικό ζήλο, προσήλωση και ευαισθησία στο τόσο λεπτό ζήτημα αποθεραπείας παιδιών, τα οποία φιλοξενούνται στην Παιδοχειρουργική Κλινική, αναφέρθηκε σε ανάγκες που θα δύναται να καλυφθούν μέσω της καινοτομίας και οι οποίες θα συνδυάζουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή ιατρικών πράξεων, την αποδοτικότερη διαχείριση των ιατρικών αποτελεσμάτων καθώς και την όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη (και λιγότερο στρεσογόνο) διαμονή των μικρών «επισκεπτών» στους χώρους του Νοσοκομείου. Η επίσκεψη εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ στην πόλη της Λάρισας έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του ιδρύματος και του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας τη τόσο στενή συνεργασία μεταξύ της πόλης και του ερευνητικού κέντρου.

Το ενδιαφέρον για την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων του ΕΚΕΤΑ και στο χώρο της Υγείας επιβεβαιώθηκε από προηγούμενη συνάντηση του Πρόεδρου του ΕΚΕΤΑ, κου Δημήτριου Τζοβάρα με τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας, κου Γρηγόριου Βλαχάκη.

NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο