Νέα

Ai-Art-HealthCare

Μεγάλη η επιτυχία της Λάρισας, η οποία είχε την ευκαιρία, παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε στο 1ο Διαδραστικό EVENT Τεχνητής Νοημοσύνης. Διοργανώθηκε από το Pytheia, το μοναδικό Κέντρων Ικανοτήτων στην Ελλάδα, στον τομέα της υγείας.

Το Pytheia Competence Center, εκτός της ψηφιοποίησης ιατρικών επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, εισάγει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στο επίπεδο προγνώσεων ασθενειών, αλλά και εκπαιδεύσεων καθηγητών ή φοιτητών ιατρικής, με τη χρήση XR και AR, πρώτο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης ψηφιοποιεί και αλλάζει κάθε σημείο της ημέρας των ασθενών.

Με έδρα τη Λάρισα και όχι κάποια μητρόπολη της Ευρώπης.

Στο event, Panelists ήταν:

Ο κ. Νικόλαος Νούλας, πρόεδρος του Pytheia Competence Center, Ο κ. Σωτήρης Άλεξ. Αναγνώστης, Marketing Manager Pytheia, ο κ. Dr.Κούλουλας Ευθύμιος, φυσίατρος senior fellow EBPRM, ο κ. Ιακωβίδης Δημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής του εργαστηρίου βιο-ιατρικής και με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, η κα. Ανθή Σωτηρία Γιάγκα, Δικηγόρος, υπεύθυνη για διατάξεις Βιοηθικής στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η κα Μαρία Φιλιππίδου, Ψυχίατρος επιμελήτρια του Κέντρου ψυχικής υγείας, Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο κ. Κυριάκος Σκουλαρίκης, καθηγητής του Aegean College στην τεχνητή νοημοσύνη με ειδικότητα sentiment analysis και ο διάσημος καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φώτιος Κόκκορας, με ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης ομιλητών, υποστηρικτών αλλά κυρίως των θεατών-καλεσμένων, οι οποίοι κατάφεραν όλοι μαζί, να δημιουργήσουν μία πρωτοποριακή μεθοδολογία στο χώρο της υγείας.

Η μεθοδολογία χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη, για να παράξει τέχνη, η οποία επιδρά στην ψυχική υγεία Όλων. Η ομάδα εργασίας, κατάφερε να δημιουργήσει και φυσική έκθεση έργων τέχνης. Όλοι οι πίνακες οι οποίοι δημιουργήθηκαν, εκτυπώθηκαν και επέστρεψαν την ίδια μέρα στη gallery του Joist. Tο αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Σκοπός ήταν να αποδειχθεί ότι η χρήση τεχνολογίας αιχμής, δεν θα καθιερωθεί με σύνθετες και πολύπλοκες εφαρμογές αλλά πρωτίστως με εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας ήδη. Το Pytheia, ανέφερε επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας, κέντρα αποκατάστασης, εξωτερικά ιατρεία, δομές φροντίδας ηλικιωμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να προβλέψουν το Alzheimer πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση της Νόσου.

Επίσης ο κ. Αναγνώστης, προχώρησε στην πρώτη ευρεία παρουσίαση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, μεθόδων εκπαίδευσης ιατρών αλλά και φοιτητών ιατρικής, με χρήση επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (Εxtended και Mixed Reality), το οποίο εντυπωσίασε το κοινό.

Καλεσμένοι ομιλητές διαχείρισης πόνου, απέδειξαν την ισχυρότητα της τέχνης στον επηρεασμό της υγείας.

Ψυχολόγοι και ψυχίατροι επιβεβαίωσαν τη δεδομένη χρησιμοποίηση τέχνης σε πολλά στάδια υποστήριξης ασθενών. Καθηγητές τεχνητής νοημοσύνης, έδωσαν τις διαστάσεις και το εύρος των εφαρμογών οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη.

Επιχειρήσεις υγείας στοιχειοθέτησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη εκτός από προγνώσεις ασθενειών, έρευνες, απεικονίσεις, αποστολές και αποθηκεύσεις δεδομένων, μπορούν να επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων με μείωση της χρήσης πειραματόζωων.

Σημαντικές παρουσίες υποστήριξης του έργου του Pytheia.

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (καθηγητές και φοιτητές του), ο Δήμος Λαρισαίων, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το skywalker.gr, το Aegean College το οποίο πλαισίωσε το event με την ομάδα φοιτητών του, ο ιατρικός σύλλογος Λάρισας, η εταιρία διαχείρισης πόνου Physiatriki, η εταιρία Mikel coffee company και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Ευρωπρόοδος.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον μία θεωρητική αναφορά στο χώρο της υγείας αλλά το Pytheia έχει ήδη ετοιμάσει τις ενέργειες για την άμεση αξιοποίησή της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες

Pytheia Competence Center
Sotiris Anagnostis
Head Of Marketing


NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο