Mental health in the world of Artificial Intelligence-
Διοργανωτής του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία, η HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή. Οι δράσεις της εστιάζονται κατά βάση σε έξι θεματικές, τις ερευνητικές και κλινικές ανταλλαγές φοιτητών Ιατρικής, την δημόσια υγεία, την ιατρική εκπαίδευση, τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη.
Το συνέδριο είχε τεθεί υπό την αιγίδα όλων των Ιατρικών Σχολών της χώρας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Έβρου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Φοιτητών Ιατρικής – IFMSA.
Σε μια πρωτοποριακή συνεδρία στο Φεστιβάλ Υγείας 2023, που διοργάνωσε η HelMSIC και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, η ομιλία με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία στον Κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης» είχε σκοπό να δημιουργήσει στους φοιτητές ιατρικής μία απορία. Μπορεί και Πως, η τεχνολογία και ιδίως η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα, να βοηθήσει κάθε βήμα στο “Ταξίδι των Ασθενών“, αλλά και την καθημερινότητα σε όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητα;
Η συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης,ήταν το επίκεντρο του «3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής για τη Δημόσια Υγεία – Health Festival».
Βασικά σημεία Ομιλίας του κ. Αναγνώστη:
Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψυχική Υγεία: Η ομιλία κάλυψε εκτενώς τις καινοτόμες εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διάγνωση και τη θεραπεία διαταραχών ψυχικής υγείας. Έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο τεχνολογίες όπως το VR, το AR, το Web3 και τα συνδεδεμένα αντικείμενα μεταμορφώνουν τη φροντίδα ψυχικής υγείας. tramadol hcl 50 mg coupon
Τεχνολογικές ιδέες: Η συζήτηση αφορούσε τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και φωνής στη θεραπεία, υπογραμμίζοντας τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην κατανόηση ψυχικών καταστάσεων.
Παγκόσμιος και τοπικός αντίκτυπος: Διερευνήθηκαν παγκοσμίως αναγνωρισμένες εφαρμογές ψυχικής υγείας και η αποτελεσματικότητά τους, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνάφεια και την εφαρμογή τους στο μοναδικό τοπίο υγειονομικής περίθαλψης της Ελλάδας.
Προκλήσεις και Ευκαιρίες: Ζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα όπως η διαγνωστική ακρίβεια, το απόρρητο των δεδομένων και οι ηθικοί παράγοντες στον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχική υγεία.
The Future Outlook: Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με μια μακροπρόθεσμη προοπτική σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να φέρει επανάσταση στη θεραπεία και την έρευνα ψυχικής υγείας.
Αυτή η συνεδρία παρείχε μια ανεκτίμητη πλατφόρμα μεθοδολογιών, τεχνολογικών ανακαλύψεων, ερευνών και ιδεών, για την κατανόηση της περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ AI και ψυχικής υγείας, προσφέροντας μια ματιά σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη συγκλίνουν για καλύτερη ψυχική ευεξία.
Το Pytheia Competence Center, πρώτο κέντρο ικανοτήτων στον τομέα της Υγείας, είναι μία σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και έχει έδρα τη Λάρισα. Πρωτοστατεί στα θέματα ψηφιακών μέσων και εκπαίδευσης με τεχνολογία αιχμής,
Η συμβολή του σε κάθε σημείο της ημέρας των μελών της ιατρικής κοινότητας είναι πλέον καθοριστική.
www.pytheia.gr