Νέα

Untitled-design-6

Η 1η συνάντηση της Λέσχης Σοφών Ai στην Υγεία από το Pytheia

Τίτλος: Λέσχη Σοφών στην Υγεία: Η Θεσσαλία Ηγείται την Ενσωμάτωση AI στην Υγεία, αμέσως μετά από τις φυσικές καταστροφές! 

Διοργάνωση-Συντονισμός: Κέντρο Ικανοτήτων Πυθεία 

Τόπος: Joist Innovation Park / Innohealth Forum

Πόλη: Λάρισα 

Ημερομηνία: 23/09/23 

Εδώ είναι μια στίγμη των φοβερών ανθρώπων που συμμετέχουν στο Wise AI Club!

O πρόεδρος του Κέντρου Ικανοτήτων Πυθεία κ. Νικόλαος Νούλας,

ο συντονιστής της Λέσχης και Innovation & Marketing Manager του Πυθεία κ. Σωτήρης Αναγνώστης και η ομάδα του Πυθεία, Ιωάννα Πατσιούρα και Μιχάλης Αδάμου, υποδέχτηκαν στα πλαίσια του Innohealth Forum στη Λάρισα, ίσως την κορυφαία πολύ επιστημονική ομάδα που έχει συγκεντρωθεί με ένα συγκεκριμένο και βασικό σκοπό στη Θεσσαλία: την βέλτιστη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της υγείας.  

Η συνάντηση ξεκίνησε με την επιστημονική παρέμβαση του Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλμπος Μπιλλίνης, η Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα. Χρυσή Βιτσιλάκη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίού Δυτικής Αττικής κ. Νικολαίδης, Ο Καθηγητής της Ιατρικής σχολής Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Ανδρέας Γιαλούρης.

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία διαμορφώνει όλο και περισσότερο το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης, η Λέσχη Σοφών στην Υγεία από το Pytheia,  αναδεικνύεται ως κόμβος έρευνας, καινοτομίας και πρακτικής εφαρμογής. Με καταγωγή από την καρδιά της Θεσσαλίας στη Λάρισα, μια περιοχή που έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα απέναντι στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, αυτή η οραματική πρωτοβουλία έρχεται να επαναπροσδιορίσει την υγειονομική περίθαλψη μέσω της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ιδρύθηκε από μια ομάδα λαμπρών μυαλών στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, αυτή η Άτυπη Λέσχη είναι έτοιμη να υποδεχθεί ποικιλία μελών, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, εκπαιδευτικών, επαγγελματιών και ειδικών γιατρών, με τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα για θετική και επιδραστική αλλαγή. 

Συντονισμός της Λέσχης Σοφών από τον κ. Σωτήρη Αναγνώστη
Φιλοδοξώντας για ένα πιο υγιές αύριο 

Το πεδίο εφαρμογής του Pytheia’s Wise AI Club in Healthcare είναι τόσο τολμηρό όσο και συγκεκριμένο. Τοποθετείται ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την υπεύθυνη και ρεαλιστική ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα. Οι φιλοδοξίες της είναι απεριόριστες, με στόχο να εμπνεύσει μια εθνική αλλαγή στις πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης. Ο στόχος είναι απλός αλλά βαθύς: να αξιοποιηθεί το μετασχηματιστικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης και των αποτελεσμάτων των ασθενών. 

Μια Ακτίνα Ελπίδας μετά τις Αντιξοότητες 

Η ιστορία της ανθεκτικότητας της Λάρισας απέναντι στις αντιξοότητες παρέχει ένα συναρπαστικό σκηνικό για αυτό το εγχείρημα. Αυτή η περιοχή, που χαρακτηρίζεται από την ικανότητά της να ανακάμπτει από φυσικές καταστροφές, βρίσκεται τώρα στην αιχμή του δόρατος ενός διαφορετικού είδους αναβίωσης άκρως τεχνολογικής, που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Το Pytheia’s Wise AI Club in Healthcare αποτελεί απόδειξη του αδάμαστου πνεύματος της Λάρισας και της Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία και η πρόοδος μπορούν να προκύψουν από τις πιο απροσδόκητες πηγές. 

Φέρνοντας μαζί μεγάλα μυαλά 

Αυτή η λέσχη δεν είναι απλώς μια συγκέντρωση διανοουμένων. Η συνάντηση δεν ήταν μία θεωρητική προσέγγιση των τελευταίων επιστημονικών εφαρμογών. Είναι ο πυρήνας ενός ανερχόμενου τεχνολογικού κινήματος. Καθώς δεν θα απευθύνει πρόσκληση σε νέα μέλη, αλλά θα ενθαρρύνει τους επιστήμονες να συνεργαστούν με καθηγητές πανεπιστημίου, επαγγελματίες, να μάθουν από ιατρούς και ερευνητές, να εργαστούν μαζί με ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η συγχώνευση γνώσης και τεχνογνωσίας θα καταλήξει στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης, υπερβαίνοντας τα όρια του τι είναι δυνατό. 

Βήμα προς το Μέλλον: Η Ανάλυση της Τεχνολογικής Ωριμότητας

Η επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγείας ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές. Μια κρίσιμη πτυχή αυτού του ταξιδιού είναι η αξιολόγηση της τεχνολογικής ωριμότητας των επιχειρήσεων και του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Πόσο εύκολη θα είναι η εισαγωγή και η υιοθέτηση νέων μεθοδολογιών, εφαρμογών και συσκευών; Πόσο ετοιμοπόλεμο είναι το ελληνικό οικοσύστημα υγείας για την αξιοποίηση της τεχνολογίας AI;

Αναβάθμιση Δεξιοτήτων: Η Δύναμη του Ανθρώπινου Δυναμικού

Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων.

Η Λέσχη Σοφών του Pytheia ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα, χάρη στο πολυεπιστημονικό της υπόβαθρο και την επιχειρηματική της δυναμική. Αυτή η σύνθεση γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης δημιουργεί ένα μοναδικό πλαίσιο για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ai Expert dr. Lilian Balatsou, ο υπεύθυνος του ΠΔΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σταύρος Πιτσικάλης, ο co-founder της Biovista κ. Ανδρέας Περσίδης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Νικολαίδης.
Εθνικό πλεονέκτημα 

Πέρα από την τοπική προέλευσή του, το Pytheia’s Wise AI Club in Healthcare έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενθαρρύνοντας μια κουλτούρα καινοτομίας και αριστείας στην υγειονομική περίθαλψη, μπορεί να συμβάλει στην ανύψωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε νέες κορυφές. Από τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών έως τη βελτίωση της διαγνωστικής ακρίβειας, η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη είναι βαθιά. Αυτό το club ξεπερνά τα τοπικά όρια. Αντιπροσωπεύει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα με την ικανότητα να ενισχύει την υγεία και την ευημερία κάθε Ευρωπαίου πολίτη.  diazepam without insurance cost

Καθώς το Pytheia’s Wise AI Club in Healthcare ξεκινά τα αρχικά του βήματα, προσκαλεί όλους όσοι μοιράζονται το όραμά του να μείνουν συντονισμένοι σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι. Μαζί, θα πρωτοστατούν στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη, τεκμηριώνοντας ότι η καινοτομία δεν γνωρίζει εδαφικά σύνορα και ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες, τα λαμπρά μυαλά μπορούν να φωτίσουν το δρόμο για ένα πιο υγιές, πιο ελπιδοφόρο μέλλον. 

Η ενακτήρια ομιλία του προέδρου του Πυθεία κ. Νικόλαου Νούλα, με τον Σωτήρη Αναγνώστη CINO & CMO Manager, την κα. Μιχαλοπούλου Ιωάννα, κα. Ευαγγελία Μανίκα, Καλλιόπη Γεροστεργίου, κ. Γεώργιος Μέγας.
Οι Συμμετέχοντες:
1η Συνάντηση της “Λέσχης Σοφών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία”                                                                                              από το Pytheia Competence Center
a/aΟνοματεπώνυμοΙδιότητα
1Αντωνόπουλος Χρήστος Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχαν. Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου
2Βιτσιλάκη ΧρυσήΚαθηγήτρια, Διευθύντρια των Π.Δ.Β.Μ. του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου
3Γεροστέργιου ΚαλλιόπηΠροϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΒΝΣ Περ/κης Δ/νσης Δ.ΥΠ.Α Θεσσαλίας.
4Γιαλούρης ΑνδρέαςΛέκτορας, Εφαρμοσμένη Οδοντιατρική Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
5Γουγουλιάς ΔημήτριοςΟικον. Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΥΠΑ Θεσσαλίας
6Έξαρχος ΘεμιστοκλήςΑναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου
7Ιακωβίδης ΔημήτριοςΚαθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
8Μανίκα ΕυαγγελίαΔικηγόρος στην Michalopoulou & Associates
9Μέγας ΓιώργοςΣυντονιστής του EIT Health HUB για την Ελλάδα στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
10Μιχαλοπούλου ΙωάνναΔιευθύνων Σύμβουλος – Δικηγορική Εταιρεία Michalopoulou & Associates
11Μπαλατσού ΛίλιανΔιδάκτωρ Γνωσιακής Νευροεπιστήμης, ειδική Τεχνητής Νοημοσύνης και Γλώσσας, ιδρύτρια του Greek Girls Code
12Νικολαΐδης ΓεώργιοςΚαθηγητής Τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
13Περσίδης ΑνδρέαςCo-founder and CEO at Biovista Inc.
14Πιτσικάλης ΣταύροςΣύμβουλος Ι.Ε.Π., Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Δ.Β.Μ., Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ε.Ε.Κ. και Αναδυόμενων Τεχνολογιών
15Σάτρα-Τσούγκου ΜαρίαΤμήμα Δημόσιας Υγείας, Μοριακή Γεννετική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
16Σγουροπούλου ΚλειώΔιευθύντρια του Κόμβου Καινοτομίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Εφαρμογές της (UNIWA AI-InnoHUB), Επιστημονικά Υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας PLATTO του ΠΑΔΑ
17Σιώζιος ΚωνσταντίνοςΚαθηγητής Τομέας Ηλεκτρονικής Και Ηλ. Υπολογιστών Τμήμα Φυσικής Σχολή Θετικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
18Τσιούρβα ΌλγαΠεριφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας
19Αδάμου ΜιχάληςProject Manager Κέντρου Ικανοτήτων Πυθεία. 
20Πατσίουρα ΙωάνναOperation Manager Pytheia Competence Center
21Νούλας ΝικόλαοςΠρόεδρος Pytheia Competence Center
22Αναγνώστης ΣωτήριοςΔιευθυντής Καινοτομίας και Μάρκετινγκ στο Κέντρο Ικανοτήτων Πυθεία

Μπράβο στη Θεσσαλία.  

NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο