Νέα

1η εικονα

H σημαντικότητα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Ικανοτήτων Πυθεία στη Λάρισα.  

Απίστευτη ταχύτητα εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας, από το Pytheia.gr.

Σε σχεδόν ένα μόλις χρόνο λειτουργίας από τη δημιουργία του, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο άλμα στην ανώτερη ιατρική εκπαίδευση αλλά και στην κατάρτιση φροντιστών Alzheimer καθώς και στην εισαγωγή τεχνολογίας αιχμής στην ιατρική κοινότητα.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην είσοδο του Joist με τον Πρόεδρο κ. Τάσο Βασιλειάδη

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κέντρο καινοτομίας Joist, καλεσμένος του προέδρου του κέντρου κ. Τάσου Βασιλειάδη είχε την απόλυτα τεχνολογική χρειά.

Πρωθυπουργός στην πρώτη συνάντηση της ημέρας, στο Pytheia κέντρο ικανοτήτων με την συνοδεία του κ. Αντώνη Κυρίτση

 

Ο κ. Αντώνης Κυρίτσης ξεναγεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία του Pytheia Competence Center

 

Ο Πρόεδρος του Pytheia Competence Center Νικόλαος Νούλας υποδέχεται τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Η Operation Manager του Pytheia Ιωάννα Πατσιούρα, υποδέχεται τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο υπεύθυνος marketing του Pytheia, Σωτήρης Αναγνώστης, παρουσίασε μαθήματα ιατρικής με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και παράλληλη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας σε 17 μαθήματα παθολογιών σχολών ιατρικής.

Ο κύριος Μητσοτάκης φόρεσε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με τα οποία «μπήκε» στο ολογραφικό σενάριο προσομοίωσης κλινικών μονάδων και ΤΕΠ. Μέσω του οποίου διέδρασε όπως ακριβώς θα γινόταν σε ένα μάθημα ιατρικής. Η παρουσίαση του Metaverse στην Εκπαίδευση του Pytheia, εντυπωσίασε όλους τους καλεσμένους.

 

Αναφορά του κ. Σωτήρη Αναγνώστη σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης “Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίας από Φροντίστες Alzheimer”.

Τα ολογραφικά σενάρια προσομοίωσης κλινικών μονάδων, με τη δυνατότητα της διά δράσης των φοιτητών και εκπαιδευτών ιατρικών σχολών με τους εικονικούς ασθενείς (Avatars). Τα ολογραφικά σενάρια περιστατικών σε διάφορες παθολογίες και τα μαθήματα ανατομίας με επαυξημένη πραγματικότητα, δίνουν τη δυνατότητα για μία ανώτερη εκπαίδευση καθώς και ένα νέο τρόπο τηλεκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του διαχειριστή του Pytheia, Νικόλαου Νούλα, στο μοναδικό πρόγραμμα το οποίο ανέπτυξε στο ίδιο διάστημα το Κέντρο Ικανοτήτων, με σκοπό την ανώτερη εξειδίκευση «Στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για τους φροντιστές Alzheimer». Το μοναδικό  αυτό πρόγραμμα ενισχύει την χρήση τεχνολογίας και δη τεχνητής νοημοσύνης για την βελτίωση της καθημερινότητας ασθενών και φροντιστών ή ιατρών και αποτέλεσε και θέμα μικρής συζήτησης λόγω της πολύ σοβαρής χρησιμότητας.

 

ο Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διαχειριστή του Pytheia Κνέτρου Ικανοτήτων Νικόλαο Νούλα

Το Pytheia κατάφερε να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο  τα πανεπιστήμια και κυρίως οι ιατρικές σχολές θα μετασχηματίσουν μέσω του Pytheia  το εκπαιδευτικό τους έργο. Επιπλέον παρουσιάστηκε πως η ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα έχει πλέον μία μοναδική ευκαιρία να ενσωματώσει επιτυχημένες εφαρμογές από όλο τον κόσμο, αλλά και να αναπτυχθούν εφαρμογές σε συνεργασία με το Pytheia.

Το Pytheia Κέντρο Ικανοτήτων έδειξε ότι έκανε πράξη ότι καταστατικά και θεσμικά είχε υποσχεθεί, να ψηφιοποιήσει δηλαδή, το κλάδο της υγείας αλλά και να εκπαιδεύσει με έναν νέο τεχνολογικό και εμπειρικό τρόπο την ιατρική κοινότητα στις τεχνολογίες αιχμής.

Ποιες αλλαγές έρχονται στην τεχνολογία και πως θα αλλάξουν τον κλάδο της εκπαίδευσης υγείας.

 Σύμφωνα με τον Αναγνώστη Σωτήρη,  το τοπίο στην εκπαίδευση θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στον τρόπο και την ένταση εισαγωγής τεχνολογίας αιχμής αλλά και συσκευών στον κλάδο της υγείας. Εμείς στο Pytheia έχουμε τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε το εκπαιδευτικό τοπίο κάνοντας τη μάθηση πιο ελκυστική, διαδραστική και εξατομικευμένη. 

Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές, ιατρούς, επαγγελματίες να μάθουν με τρόπο που είναι προσαρμοσμένος στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους και μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν πιο αποτελεσματική διδασκαλία και υποστήριξη. Ως διευθυντής μάρκετινγκ, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πώς αυτές οι τεχνολογίες θα υιοθετηθούν και θα εφαρμοστούν σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο.

 

NEWSLETTER
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο